نقشه‌برداري فتوگرامتري نقوش برجسته تنگ چوگان

مدير پايگاه شهر تاريخي بيشاپور با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: در اين راستا بررسي سيستماتيک سفالينه‌هاي شهر تاريخي بيشاپور ، بررسي سيستم دفاعي شهر تاريخي بيشاپور و مطالعه و بررسي صنعت شيشه‌گري در بيشاپور نيز در حوزه پژوهشي انجام شده است .

مصيب اميري ادامه داد: همچنين مستندنگاري، نقشه‌برداري عرصه شهر تاريخي بيشاپور ، مستندنگاري، نقشه‌برداري فتوگرامتري نقوش برجسته تنگ چوگان نيز در اين پايگاه به اجرا در آمده است .

وي با بيان اينکه آسيب‌شناسي، آسيب‌نگاري و مستندسازي قطعات گچبري مکشوفه از حفاري‌هاي پيشين از ديگر اقدامات حوزه پژوهشي در اين پايگاه است ، خاطرنشان کرد: بانک اطلاعاتي کتيبه‌هاي ساساني شهر بيشاپور نيز راه‌اندازي شده است .

مدير پايگاه پژوهشي شهر تاريخي بيشابور در ادامه بررسي باستان‌شناختي راه‌ باستاني فيروزآباد به بيشاپور در دوره ساساني را از ديگر برنامه‌هاي پژوهشي اين پايگاه عنوان کرد .

شهر تاريخي بيشاپور با موقعيت جغرافيايي ( E 051 34 613) و (N 26 46 410 ) در 120 کيلومتري جنوب شيراز و 23 کيلومتري غرب شهرستان کازرون واقع شده است. بيشاپور در کنار جاده شاهي روزگار باستان واقع شده که در دوره هخامنشيان تخت جمشيد و استخر را به شهر باستاني شوش و در دوره ساساني شهر گور و بيشاپور را به تيسفون مقر امپراطوري ساساني وصل مي‌کرده است./104

انتهای پیام/

کد خبر 1389040815